U heeft schade

Heeft u schade aan uw gebouw? En denkt u dat dit door mijnbouw komt? Doe dan eerst de postcodecheck. Dit zorgt ervoor dat u op de juiste plaats uw schade meld. 

Schade door opslag of winning van gas, olie of zout

U meldt uw schade bij ons als u vermoedt schade te hebben door gas- of oliewinning uit kleine velden. Dit zijn alle winningen, behalve het Groningenveld en de gasopslag Norg. Ook als u vermoedt schade door zoutwinning te hebben, meldt u de schade bij ons.

Wij behandelen schade voor particulieren en micro-ondernemers. We behandelen uw schademelding als u in een gaswinnings- of oliewinningsgebied woont en er minder dan een jaar geleden een geïnduceerde  aardbeving  is geweest. Komt de schade door bodemdaling in een gas-, olie-, of zoutwinningsgebied? Ook dan kunt u vaak bij ons terecht.

Vergroot afbeelding Waar meld ik schade aan mijn pand door mijnbouw?

Beeld: ©Commissie Mijnbouwschade

Maakt u zich zorgen over de veiligheid in of om uw huis of een ander gebouw? Doe dan niet een normale schademelding. Lees meer op Acuut onveilige situatie.

Vragen?

Weet u niet goed bij wie u een schademelding moet doen? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen u adviseren wat u het beste kunt doen. En bij wie u het beste uw schade kunt melden.

Informatie over gestapelde mijnbouw en het antwoord op verschillende vragen vindt u op de pagina Veelgestelde vragen.

Uitgelicht