Postcodechecker

Om er voor te zorgen dat u snel geholpen wordt en op de juiste plek uw melding doet, raden wij u aan om eerst de postcodecheck te doen.

Blijkt uit de postcodecheck dat u bij ons moet zijn? Lees dan verder op de pagina u heeft schade

Blijkt dat u niet bij ons moet zijn? Dan kunt u bij een van onderstaande meldpunten terecht:

Schade door Groningenveld of gasopslag Norg

Denkt u dat schade aan uw pand komt door de gaswinning uit het Groningenveld of door de gasopslag bij Norg? Meld uw schade dan bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen. U kunt hier schademeldingen doen als particulier en als ondernemer. Het maakt niet uit of de schade komt door een aardbeving of door bodemdaling.

Schade melden bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen

Schade door steenkoolwinning in Limburg

U kunt voor schade door steenkoolwinning nog geen schademelding doen bij ons. Vermoedt u dat u schade heeft door vroegere steenkoolwinning in Limburg? Dan kunt u wachten met schade melden tot wij ook schade door steenkoolwinning behandelen. Dit gebeurt wanneer het protocol getekend is.

U kunt ook contact opnemen met Infopunt mijnbouw van de provincie Limburg. Zij nemen contact op met de persoon die verantwoordelijke is bij de gemeente waarin uw gebouw staat. Hij of zij onderzoekt de mogelijke oorzaak van de schade. En helpt u om de route te bepalen naar duidelijkheid over de oorzaak van de schade, als dat nodig is. 

Contact opnemen met Infopunt mijnbouw

Heeft uw woning ernstige schade? Neem dan contact op met Stichting Calamiteitenfonds Mijn(water)schade Limburg.

Schade door geothermie in Nederland

Op dit moment kunt u schade door geothermie (aardwarmte) alleen melden bij het mijnbouwbedrijf. Na uw melding kunt u hulp vragen aan de Technische commissie bodembeweging. Deze commissie kan in heel Nederland voor u onderzoeken of de schade door mijnbouw komt. Wilt u weten welk bedrijf bij u aan geothermie doet? Of wilt u hulp bij uw schademelding? Neem dan contact met ons op.

Bekijk mijnbouwlocaties op kaart

Gas opslag Bergermeer (TAQA)

Schade melden bij TAQA

Contact

Heeft u nog vragen of twijfelt u waar u moet zijn? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen u adviseren wat u het beste kunt doen. En bij wie u uw schade kunt melden.