Eerste schades zijn opgenomen

De eerste schadeopnames door een externe deskundige zijn in oktober gedaan. Het gaat om opnames van schades die wij, de Commissie Mijnbouwschade, behandelen. Met het rapport van de deskundige kunnen we advies geven over de oorzaak van de schade.

De schadeopname

Bij een schadeopname onderzoekt de externe deskundige de schade aan het gebouw. De deskundige maakt daarna een rapport. Meer informatie over de schadeopname vindt u bij het begrip Schadeopname.  

Onafhankelijke deskundigen hebben de eerste 7 schadeopnames gedaan. Op dit moment hebben we voor één schademelding een conceptadvies verstuurd naar de melder en het mijnbouwbedrijf. De andere 6 adviezen volgen.

Totaal aantal schademeldingen

©Rijksoverheid

De Commissie Mijnbouwschade is op 1 juli 2020 gestart. Tot en met 31 oktober hebben we 110 schademeldingen gekregen. Een groot deel van deze meldingen stuurden we door naar het goede loket. Zo helpen we de schademelders de goede route te volgen. We hebben 70 meldingen doorgestuurd naar het Instituut Mijnbouwschade Groningen. 4 meldingen waren voor het Infopunt mijnbouw van de provincie Limburg.

Bij 5 schademeldingen is geen gas- of oliewinning in de buurt van het schadeadres. Deze kunnen we dus niet behandelen. Ook zijn 7 meldingen ingetrokken.

24 meldingen in behandeling

Van de binnengekomen meldingen behandelen we er 24. Hiervan bekijken we voor 17 meldingen of een schadeopname nodig is. Dit is bijvoorbeeld niet nodig als in de wijde omgeving van het gebouw geen gas- of oliewinning is. Bij de andere 7 meldingen is de schade dus vorige maand opgenomen. 

Is een schadeopname wel nodig om een advies te kunnen geven? Dan maken we hiervoor een afspraak. Hier zijn de schademelder, deskundige en zaakbegeleider bij.

De schademeldingen in beeld

Ontvangen schademeldingen

Ontvangen schademeldingen Periode van 1 juli tot en met 31 oktober 2020
Schademeldingen
Doorverwezen naar ander loket74
In behandeling24
Niet in behandeling5
Ingetrokken7
Brontabel als csv (109 bytes)

Schademeldingen in behandeling per gemeente

Schademeldingen in behandeling per gemeente Periode van 1 juli tot en met 31 oktober 2020
Schademeldingen
Aa en Hunze2
Assen3
Borger-Osdoorn1
De Wolden1
Den Haag1
Emmen4
Noardeast-Fryslân1
Rotterdam1
Smallingerland1
Stadskanaal3
Westerkwartier2
Westerveld2
Westerwolde1
Weststellingwerf1
Brontabel als csv (229 bytes)