Voorzitter Rian Vogels over het commissiewerk in de praktijk

De leden van de Commissie Mijnbouwschade buigen zich sinds 1 juli 2020 over meldingen van mijnbouwschade. Na bijna 4 maanden ervaring vertelt voorzitter Rian Vogels over hoe de commissie te werk gaat.

Makkelijk schade melden

De commissie is er voor schades als gevolg van olie- en gasvelden in heel Nederland, uitgezonderd het Groningenveld. Op de website van de commissie kunnen particulieren en micro-ondernemingen die schade hebben, hun melding doorgeven. Dat gaat eenvoudig, vertelt Vogels. "Naast naam en adres zijn alleen een burgerservicenummer van de indiener en foto’s van de schade nodig. Het dossier om je schade te bewijzen, bouwt de commissie voor je op."

Het verhaal van Rian Vogels

Wilt u weten hoe de werkwijze van de commissie er in de praktijk uitziet? Lees dan het interview met Rian Vogels.

©Rijksoverheid
De commissieleden. Van links naar rechts: Voorzitter Rian Vogels, Piet van Staalduinen, Margriet Drijver en Siefko Slob.