Start Commissie Mijnbouwschade

Vanaf 1 juli 2020 kunnen particulieren en micro-ondernemers die denken dat zij schade hebben door mijnbouw zich bij ons melden. Wij geven dan een advies over de schade. In sommige situaties behandelen wij zelf uw schademelding. Als dat niet kan, dan helpen wij u de juiste route te volgen bij het melden van deze schades.

De Commissie Mijnbouwschade heeft vanaf 1 juli een overeenkomst met gas- en oliewinningsbedrijven. We verwachten dat er later in het jaar ook overeenkomsten komen met zoutwinning- en geothermiebedrijven. Wij kunnen dan ook schade door zoutwinning of geothermie (aardwarmte) behandelen.

Waarom bestaan we?

Eerst moest u als particulier of micro-ondernemer zelf bij de mijnbouwonderneming laten weten dat u schade had. Dit is een grote stap en daarom helpen wij u. We doen onderzoek en geven onafhankelijk en deskundig advies. De mijnbouwonderneming moet ons advies volgen en de schade aan u vergoeden. Verder lezen? Dat doet u op de pagina Over ons.

Wie zitten in de Commissie Mijnbouwschade?

De Commissie Mijnbouwschade start onder voorzitterschap van Rian Vogels. De commissie bestaat verder uit Margriet Drijver, Siefko Slob en Piet van Staalduinen. Meer over de commissieleden leest u op de pagina Samenstelling Commissie Mijnbouwschade.

©Rijksoverheid