Schademeldingen: een overzicht in tekst en beeld

In februari 2021 verstuurden we de eerste conceptadviezen met deskundigenrapport van de schadeopname. We vertelden in een eerder nieuwsbericht over deze adviezen. En hoe we daarvoor schade onderzoeken en laten opnemen. Nu geven we een overzicht van wat we tot en met februari verder deden met alle schademeldingen.

We kijken daarvoor naar de schademeldingen vanaf onze start in juli 2020 tot en met februari 2021. In februari meldden 40 mensen schade bij ons. Dat brengt het totale aantal meldingen op 258.

Doorsturen meldingen

Van alle schademeldingen stuurden we de meeste door naar het goede loket. 183 meldingen gingen naar het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG). Het Infopunt mijnbouw van de provincie Limburg ontving 5 meldingen van ons.

Welke behandelen we wel en niet?

We behandelen nu 41 schademeldingen. En zoals we eerder vertelden, verstuurden we ook een aantal adviezen. Het gaat om 8 conceptadviezen en 4 definitieve adviezen.

6 meldingen behandelen we niet. Dit komt omdat de schade bijvoorbeeld al was gemeld bij een ander loket. Of omdat het niet ging om een woning of een gebouw van een micro-onderneming. Ook trokken 11 mensen hun schademelding in.

Schade laten opnemen

Soms is een schadeopname nodig voor ons advies. Een externe deskundige komt dan langs op het schadeadres en doet onderzoek. De deskundige maakt daarna een rapport. Dit gebruiken wij naast ons eigen onderzoek voor het advies aan de schademelder. In totaal nam de externe deskundige 21 schades op. 5 schadeopnames staan nog op de planning.

We laten 8 schades nog niet opnemen. In de buurt van de schadeadressen vindt nog onderzoek plaats. De resultaten kunnen ons meer vertellen over de mogelijke oorzaak van de schade. Daarmee bepalen we later of een schadeopname nodig is voor ons advies.

Schademeldingen in beeld

Ontvangen schademeldingen

Ontvangen schademeldingen Periode van 1 juli 2020 tot en met 28 februari 2021
Schademeldingen
Doorverwezen naar ander loket188
In behandeling41
Niet in behandeling6
Ingetrokken11
Concept advies8
Definitief advies4
Brontabel als csv (150 bytes)

Schademeldingen in behandeling per gemeente

Schademeldingen in behandeling per gemeente Periode van 1 juli 2020 tot en met 28 februari 2021
Schademeldingen
Aa en Hunze8
Assen7
Borger-Odoorn3
Coevorden2
De Wolden2
Den Haag1
Emmen8
Maasdriel1
Midden-Drenthe2
Noardeast-Fryslân1
Opsterland1
Pekela1
Rotterdam1
Schiermonnikoog1
Smallingerland1
Stadskanaal3
Tietjerksteradeel1
Waalwijk1
Westerkwartier3
Westerveld3
Westerwolde1
Weststellingwerf1
Brontabel als csv (348 bytes)