Eerste definitieve adviezen over schademeldingen

In november verstuurden wij de eerste 2 definitieve adviezen naar de schademelders. In beide gevallen was ons advies om geen schadevergoeding te geven.

Geen bodembeweging

In de omgeving van de 2 schadeadressen was geen geïnduceerde beving in de afgelopen 12 maanden. Ook is in het gebied geen bodemdaling of -stijging geweest door winning of opslag van gas of olie in een klein veld. Hierdoor stelden we vast dat er geen verband is tussen de gemelde schade en mijnbouw. Daarom staat in ons advies dat de mijnbouwbedrijven geen schadevergoeding hoeven te betalen aan de schademelder.

Wanneer schade melden

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Rijksoverheid

Meldt u schade bij ons? De beving waardoor u schade heeft, moet minder dan één jaar geleden gebeurd zijn. Wij kunnen het verband tussen de beving en de schade anders niet meer vaststellen. Deze voorwaarde is alleen voor bevingen. Schade door bodemdaling of bodemstijging kunt u altijd melden.

De schademeldingen

In totaal kregen we tussen 1 juli en 30 november 2020 135 schademeldingen. In november zijn 25 schades gemeld. We behandelen nu 28 meldingen. Van 15 meldingen is de schade opgenomen door een externe deskundige.

We stuurden 91 meldingen door naar het goede loket, zoals Instituut Mijnbouwschade Groningen. De andere meldingen zijn ingetrokken of behandelen we niet. Dit komt bijvoorbeeld omdat de gemelde schade eerder behandeld is door een mijnbouwbedrijf of ander loket.

Schademeldingen in beeld

Ontvangen schademeldingen

Ontvangen schademeldingen Periode van 1 juli tot en met 30 november 2020
Schademeldingen
Doorverwezen naar ander loket91
In behandeling28
Niet in behandeling5
Ingetrokken8
Concept advies1
Definitief advies2
Brontabel als csv (148 bytes)

Schademeldingen in behandeling per gemeente

Schademeldingen in behandeling per gemeente Periode van 1 juli tot en met 30 november 2020
Schademeldingen
Aa en Hunze2
Assen4
Borger-Odoorn2
Coevorden2
De Wolden1
Den Haag1
Emmen6
Midden-Drenthe1
Noardeast-Fryslân1
Rotterdam1
Smallingerland1
Stadskanaal3
Westerkwartier2
Westerveld2
Brontabel als csv (224 bytes)