Zaakbegeleider Tjits Mondria aan het woord

Tjits Mondria is zaakbegeleider voor de Commissie Mijnbouwschade. Ze begeleidt de schademelder op een persoonlijke manier. Nu de eerste schades zijn opgenomen, vertelt Tjits Mondria meer over hoe ze haar begeleiding aanpakt.

Schade opnemen

Mondria komt in actie zodra de commissie besluit een schademelding te behandelen en een externe deskundige in te schakelen. Mondria: "Ik bel de schademelder om een afspraak te maken voor de opname van de schade. Die afspraak bevestig ik per brief. Daarna ga ik samen met de deskundige naar de schademelder toe. Daar wordt de schade opgenomen, loop ik met de schademelder door het stappenplan en leg ik uit hoe de commissie werkt en wie erin zitten."

De aanpak van de zaakbegeleider

Wilt u weten hoe Tjits Mondria te werk gaat voor de Commissie Mijnbouwschade? Lees dan haar hele verhaal

©Rijksoverheid
Tjits Mondria bij een schadeopname.