Uitleg bij het schadeformulier

Heeft u schade aan uw gebouw en wilt u dit bij ons melden? Vul dan een online schadeformulier in via Mijn Schadedossier. Een uitgebreide uitleg bij het formulier vindt u op de website.

Hulp bij het invullen

Met een schademelding laat u bijvoorbeeld weten welke schade u heeft en om welk gebouw het gaat. Daarbij geeft u antwoord op vragen over de kenmerken van het gebouw en de soort schade. Maar wat houden die soorten schade in? En hoe weet u bijvoorbeeld of uw gebouw een monument is?

Misschien heeft u niet direct een antwoord op deze vragen. Daarom geven we op de website uitleg bij sommige vragen, antwoordopties en knoppen in het schadeformulier. Dat helpt u het formulier preciezer in te vullen. Zo kan Commissie Mijnbouwschade uw schademelding ook beter beoordelen.

Waar vindt u de uitleg?

U bekijkt de uitleg op de pagina Schadeformulier (uitleg). Vult u uw schadeformulier in en weet u niet wat een vraag of antwoordoptie betekent? Klik dan onderaan het formulier door naar onze website. De website opent in een nieuw venster. Zo kunt u gemakkelijk de uitleg en het schadeformulier naast elkaar bekijken. Binnenkort kunt u ook direct vanuit het schadeformulier doorklikken naar de uitleg.

Meer weten?

Meer informatie over schade melden vindt u op Meld uw schade. U kunt een schademelding doen in Mijn Schadedossier.