Schade melden in beeld

Vanaf vandaag vindt u op onze website een infographic. Hierop ziet u gemakkelijk alle soorten mijnbouw. En u ziet waar u schade aan uw woning of gebouw kunt melden.

Op de infographic vindt u welke soorten mijnbouw schade aan uw gebouw kan hebben veroorzaakt. Hierop bekijkt u ook bij welke organisatie u uw schade kunt melden. Dit hangt af van de soort mijnbouw en de plek waar uw gebouw staat.

Waar meld ik schade?

In Nederland zijn meerdere plekken waar u schade door mijnbouw kunt melden. Deze mijnbouw kan gaswinning zijn, maar ook zoutwinning, geothermie of de voormalige steenkoolwinning.

In de infographic staat waar u uw schade het beste kunt melden en in welke gevallen dat kan. Zo komt uw melding direct bij de juiste organisatie terecht. Zij kan uw schade dan zo snel mogelijk behandelen. Als blijkt dat uw schade door mijnbouw komt, krijgt u een schadevergoeding.

©Rijksoverheid

Meer weten?

Meer informatie over schade melden vindt u op Waar schade melden.