Schade melden? Let op waar u dit doet

Woont u in Groningen of Noord-Drenthe en heeft u schade aan uw gebouw? En denkt u dat dit komt door gaswinning- of opslag bij u in de buurt? Dan is de kans groot dat uw schade hoort bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG).

Wij (de Commissie Mijnbouwschade) behandelen schade in kleine gas- en olievelden. Let daarom goed op waar u uw schade meldt. Zo gaat de behandeling van uw schademelding sneller.

Meld uw schade bij het goede loket

Mensen melden vaak schade bij ons die kan komen door het Groningenveld of de gasopslag Norg. Deze schadeadressen liggen in het effectgebied van het IMG. Wij behandelen deze soort schade niet. Dat doet het IMG. Een effectgebied is een gebied waar mijnbouw effect kan hebben op de omgeving. Zoals schade aan gebouwen.

Ook in mei 2021 kregen we veel meldingen die bij het IMG horen. 54 mensen meldden deze maand schade bij ons. Bijna al deze meldingen (43) stuurden we door naar het IMG. Deze schadeadressen lagen namelijk in het effectgebied van IMG.

We stuurden ruim 75% van de meldingen door

Sinds onze start in juli 2020 stuurden wij in totaal 315 meldingen door naar het IMG. Deze schade kwam door het Groningenveld of de gasopslag Norg. Dit is ruim driekwart van alle ontvangen meldingen tussen 1 juli 2020 en 31 mei 2021. In totaal ontvingen we namelijk 414 meldingen. Ook stuurden we 6 meldingen door naar het Infopunt mijnbouw van de provincie Limburg. We behandelen namelijk geen schade door de voormalige steenkoolwinning.

Verkeerd melden zorgt voor vertraging

We sturen schademeldingen door die bij andere loketten horen. Zo komen de meldingen goed terecht. Toch is het sneller om schade direct bij het goede loket te melden. Dit voorkomt vertraging en zorgt ervoor dat de behandeling van uw schade sneller gaat. Daarom raden we u aan om eerst te bekijken of uw schade het beste bij IMG kunt melden. Of toch bij ons.

Waar meldt u schade?

Wilt u weten of uw gebouw in het effectgebied staat van het Groningenveld of de gasopslag Norg? Lees meer informatie op Schadedoormijnbouw.nl. Of neem contact met ons op. Wij geven advies over waar u schade het beste kunt melden.  

Klein mijnbouwveld? Meld schade bij ons

Ligt uw schadeadres vlak bij een klein gas- of olieveld? Dan meldt u de schade bij ons. Vaak gaan wij uw melding dan behandelen.

In mei namen we 5 meldingen in behandeling. In totaal behandelen we nu 75 meldingen. Daarvan verstuurden we 24 conceptadviezen en 31 definitieve adviezen. We gaan voor 20 meldingen nog een advies versturen. 
 

Schademeldingen in beeld

Ontvangen schademeldingen

Ontvangen schademeldingen Periode van 1 juli 2020 tot en met 31 mei 2021
Schademeldingen
Doorverwezen naar ander loket321
In behandeling20
Niet in behandeling6
Ingetrokken12
Concept advies24
Definitief advies31
Brontabel als csv (152 bytes)

Schademeldingen in behandeling per gemeente

Schademeldingen in behandeling per gemeente Periode van 1 juli 2020 tot en met 31 mei 2021
Schademeldingen
Aa en Hunze11
Achtkarspelen1
Assen15
Borger-Odoorn3
Coevorden2
De Wolden2
Den Haag1
Emmen10
Maasdriel1
Midden-Drenthe2
Noardeast-Fryslân2
Oldambt2
Ooststellingwerf1
Opsterland1
Pekela1
Rotterdam1
Schiermonnikoog1
Smallingerland1
Stadskanaal4
Tietjerksteradeel1
Waalwijk1
Westerkwartier4
Westerveld4
Westerwolde2
Weststellingwerf1
Brontabel als csv (399 bytes)