Aardbevingsschade Winde melden bij IMG

Heeft u schade aan uw gebouw door de aardbeving bij Winde (gemeente Tynaarlo) van zondag 28 september? Meld deze schade bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG). Schade die komt door deze aardbeving kunt u dan vergoed krijgen.

Klein gasveld in effectgebied van Groningenveld

Uit de eerste onderzoeken wordt duidelijk dat de aardbeving komt door gaswinning uit kleine gasvelden. De Commissie Mijnbouwschade behandelt schade door dit soort gaswinning. Toch meldt u uw schade door deze beving wel bij het IMG. Dit komt omdat de gemeente Tynaarlo ook in het effectgebied van het Groningenveld ligt. Het IMG behandelt in eerste instantie schades uit dit gebied.

Meer weten?

Meer informatie vindt u op de website van het IMG. Hier kunt u ook uw schademelding doen.